Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatı Nasıl Alınır?
Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatı Nasıl Alınır?
Değerli müşterimiz yivsiz av tüfeği satın alabilmeniz için belli işlemleri yapmak gerekmektedir. İlk defa tüfek sahibi olacaksanız;
- Bağlı bulunduğunuz yani ikamet ettiğiniz ilçe Emniyet Müdürlüğüne / Jandarma bölgesindeyseniz karakol komutanlığına aşağıda belirttiğimiz evrakları hazırlayarak yivsiz av tüfeği ruhsatı başvurusunda bulunmanız gerekiyor.
- Kaymakamlık makamına dilekçe ( doldurmanız için siz verilecek)
- 4 Adet vesikalık fotoğraf
- Sağlık raporu ( devlet hastanesinden veya aile hekiminizden alabilirsiniz )
- Ruhsatname vergi dekontu 424,70 TL ( 5 yıllık ruhsat bedelidir, herhangi bir vergi dairesinden, Ziraat bankası veya Halkbank şubelerinden yatırılabilir Buradan alacağınız dekont üzerinde kaşe ve imza olmasına dikkat ediniz. )
- Kart Ücreti Dekontu 400 TL ( Sadece Ziraat bankası şubelerinden yatırılabilir Buradan alacağınız dekont üzerinde kaşe ve imza olmasına dikkat ediniz. )
- Vergi dairesinden veya e-devlet üzerinden vergi borcu yoktur yazısı
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Yarım kapak pembe dosya
Başvurunuz sonrası birimin yoğunluğuna göre ortalama 2 iş günü ile 30 iş günü arasında POLNET sistemi üzerinden TC kimlik numaranıza bir belge tanımlaması yapılır. Başvuru sonrası size SMS ile bilgi iletilmektedir.Bizi arayarakta belgenizin sisteme tanımlanıp tanımlanmadığını kontrol ettirebilirsiniz. Belgeniz sisteme TC kimlik numaranız üzerine tanımlanmış ise artık yivsiz av tüfeği satın alabilirsiniz.
Tüfeğinizi teslim aldıktan sonra 30 gün içerisinde Tüfeğiniz ve Faturanız ile birlikte emniyete giderek faturanızı ve tüfeğinizi sisteme işlettirmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra Ankara da basılan ruhsat kartınız ev adresinize posta yoluyla gönderilecektir.
Av Tüfeği Ruhsatım var yeni satın alma belgesi almak için hangi işlemleri yapmam gerekir?
- Kaymakamlık makamına dilekçe
- 2 Adet vesikalık fotoğraf
- Ruhsat fotokopisi
- Nüfus cüzdan fotokopisi
Ruhsatlı av tüfeğimle av yapabilir miyim?
Av tüfeği ruhsatınız size bulundurma ve taşıma yetkisi verir. Ruhsatınızla birlikte kılıfında üzerinde fişek olmadığı sürece sevk edebilir, meskûn mahal dışında atış yapabilirsiniz.
Avcılık yapabilmek için “ Avcılık Belgesi “ sahibi olmanız gerekmektedir. Bununla ilgili olarak il ve ilçenizde bulunan avcılık derneklerine üye olup detaylı bilgi alabilirsiniz.